Etiket: Hat

Kültür Sanat

Teşrif-i Mevlana Aktiflikleri Ziyaretçilerden Büyük İlgi Gördü

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. Yıl dönümü hasebiyle düzenlediği Teşrif-i Mevlana aktiflikleri kapsamında “Urfa İlahileri Programı” ile “Teşrif-i Mevlana Sınır Sergisi” ziyaretçilerden ilgi gördü.

Gündem

Menemen ve Foça’ya 109 kilometrelik içme suyu yatırımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Menemen ve Foça ilçelerinde ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu çizgilerine yönelik başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.

Gündem

Yüzde 100 Elektrikli, 420 Kişilik Çevreci Metrobüsün Test Sürüşüne Ekrem İmamoğlu Tanıklık Etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çevreci, yüksek teknolojilerle donatılmış, 420 yolcu kapasiteli, yüzde 100 elektrikli metrobüsün test sürüşüne tanıklık etti.

Gündem

Çeşme’de turizm dönemi öncesi altyapı atağı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaz aylarında nüfusu 1 milyonu aşan Çeşme’nin altyapısını turizm dönemine hazırlıyor. İlçede takımlar kanalizasyon çizgilerinde kapsamlı paklık çalışması yürütüyor. 6 grubun eş vakitli olarak alanda vazife aldığı çalışmalarla, bölgedeki taşkın riski ve koku oluşumunun önüne geçiliyor.

Gündem

Ramazan Bayramı’nda toplu ulaşım fiyatsız

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZTAŞIT, İZDENİZ, Metro ve Tramvay işletmeleri, İZTAŞIT araçları ile Büyükşehir-TCDD iştirakiyle işletilen İZBAN, Ramazan Bayramı boyunca fiyatsız hizmet verecek. ESHOT Genel Müdürlüğü, kabristanlara özel otobüs seferleri de düzenleyecek.

Kültür Sanat

”Çizgi Ötesi” Savaş Çevik Çizgi Standı Sanatseverlerle Üsküdar’da Buluştu

Sanatın her koluna farklı değer veren Üsküdar Belediyesi İstanbullu sanatseverleri yesyeni bir stantla daha buluşturdu. Günümüz çizgi sanatının en kıymetli isimlerinden Savaş Çevik’in ‘’Çizgi Ötesi’’ çizgi standı 23 Mart Cumartesi günü saat Nevmekan Kıyı Galeri’de açıldı. 

Gündem

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 2023 yılında vilayet genelinde birçok altyapı çalışması gerçekleştirdi

Bu kapsamda Başiskele ilçesinde yapılan altyapı çalışmalarında 124 milyon Türk lirası harcama ile toplamda 59 bin 452 metre uzunluğunda yeni altyapı çizgisi imalatı, dere ıslah çalışmaları, depo imalatı ve üstyapı çalışmaları gerçekleştirdi.

Gündem

Sınır 41K vatandaştan tam not aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete aldığı 41K numaralı çizgi, vatandaşların hayatını kolaylaştırırken, vakitten da tasarruf ettiriyor

Gündem

Büyükşehirden üst üste açılışlar

Son on günde teleferiğimiz oldu, tramvayımız büyüdü, yeni kavşaklarımız açıldı, hak sahipleri konutlarına kavuştu:

Gündem

Kent Hastanesi Tramvay Çizgisi merasimle açıldı

Kent Hastanesi’ne ulaşımı 15 dakikaya indiren tramvay sınırı açıldı. Bakan Uraloğlu, sınırın Ramazan sonuna kadar fiyatsız olacağı muştusunu verdi

Gündem

Çizgi 41K’yı Lider Büyükakın tanıttı

Büyükşehir’in ulaşım ağındaki yeni sınırı 41K, Lider Büyükakın’ın katıldığı merasimle seferlerine başladı. Çizgi, Körfez’den Kartepe’ye 4 ilçe ortasında kesintisiz ulaşımı sağlayacak

Gündem

Kocaeli’nin yeni çizgisi 41K birinci seferine başlıyor

Büyükşehir, ulaşıma nefes olacak yeni bir sınırı devreye alıyor. Çizgi 41K’yı kapsayan Körfez-Derince-İzmit-Kartepe çizgisi 15 Mart’ta (yarın) hizmete başlayacak

Gündem

İzmir’de raylı sisteme 40 milyar lirayı aşan yatırım

Kenti demir ağlarla örme gayesiyle misyona gelen İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in başkanlığı devrinde İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 raylı sistem projesini tıpkı anda sürdürerek kent tarihinde bir unsur imza attı.

Kültür Sanat

Albaraka Türk “Güzel Ahlak” Çizgi Standı Açıldı!

Türkiye’nin birinci iştirak bankası Albaraka Türk öncülüğünde gerçekleşen “6.Uluslararası Albaraka Türk Çizgi Yarışması’nın” ödül alan yapıtları Taksim Cami Stant Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.

Gündem

Alikahya Stadyum Tramvayında birinci kazma vuruldu

Kocaelispor’un maçlarını oynadığı Alikahya’daki Kocaeli Stadyumuna ulaşımı kolaylaştıracak tramvay sınırı için birinci kazma vuruldu

Gündem

Menteşe Otogar Yolunda Asfaltlama Çalışmaları Başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe yeni otogar yolunda başlatılan dört şeritli yol, kaldırım ve etraf düzenlemesi projesi devam ediyor. Proje kapsamında sıkıştırılmış toprak serimi sonrasında birinci kat asfalt çalışmasına başlandı.