Çeşme’de turizm dönemi öncesi altyapı atağı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

cesmede turizm donemi oncesi altyapi atagi 0

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaz aylarında nüfusu 1 milyonu aşan Çeşme’nin altyapısını turizm dönemine hazırlıyor. İlçede takımlar kanalizasyon sınırlarında kapsamlı paklık çalışması yürütüyor. 6 takımın eş vakitli olarak alanda misyon aldığı çalışmalarla, bölgedeki taşkın riski ve koku oluşumunun önüne geçiliyor.

İZSU Genel Müdürlüğü grupları, Çeşme’de turizm dönemi hazırlıkları kapsamında Musalla Mahallesi’ndeki kanalizasyon sınırlarında paklık çalışması yürütüyor. Çeşme Marina olarak bilinen ve ilçenin ana arterlerinden olan bölgede, paklığın kısa müddette tamamlanması ve trafiğin sekteye uğramaması için 6 takım eş vakitli olarak 7 gün 24 saat çalışıyor.

“Taşkın ve kokunun önüne geçeceğiz”
Çalışmalara ait bilgi veren İZSU Çeşme Teknik Ünitesi Amiri Turgay Toksoy, “Musalla, İnönü, Dalyan, 16 Eylül ve Sakarya mahallelerimizin atık sularını terfi istasyonuna ileten kanalizasyon çizgisinde paklık yapıyoruz. Çalışmalarımızın hedefi, taşkın ve kokunun önüne geçmek. Çeşme Marina bölgesi, işletmelerin ağır olduğu; hasebiyle evsel atığın da fazla olduğu bir bölge. Burada yürüttüğümüz paklık çalışmalarımızla, çizgi içerisinde biriken evsel atıkları bertaraf ediyoruz” dedi. 
Trafiğin aksamaması ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için 6 grupla ağır mesai yaptıklarını belirten Toksoy, “Çeşme, yaz aylarında nüfus artışının ağır olduğu bir ilçemiz. İZSU olarak, vatandaşlarımıza dört mevsim konforlu ömür alanları sunmak için çaba ediyor; buradaki çalışmaları çok önemsiyoruz” dedi. 

Bölge sakinlerinden İZSU’ya teşekkür
Kanalizasyon sınırında yürütülen paklık çalışmaları, bölge halkı tarafından da memnuniyetle karşılandı. Musalla Mahallesi Muhtarı Başkan Soma, “Mahallemiz Çeşme’nin en eski yerleşim bölgesidir ve nüfusun en ağır olduğu mahalledir. Marina bölgesi ve civarı bu sebeple çok değerli bir alan. Mahallemizin nüfusu, yaz aylarında epeyce artıyor. Bu yüzden kanalizasyon sınırında paklık çalışmasının yapılması bizim için çok kıymetliydi. Mahallem ismine İZSU’yu kutluyorum. Problemlerimize süratli bir biçimde tahlil üreten İZSU gruplarına de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çeşme’de turizm dönemi öncesi altyapı atağı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir