Altında denge arayışı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek hafta açıklanacak fiyat verileri, Cuma günü tarım dışı istihdam rakamlarının işgücü piyasasında soğumaya işaret etmesinden sonra ABD ekonomisi hakkında daha fazla bilgi sunacak.

Spot altın haftanın 4. işlem gününde yüzde 0,2 artışla ons başına 2.315 dolardan işlem görüyor.

Boston Fed Başkanı Susan Collins Çarşamba günü yaptığı açıklamada, fiyat baskılarını azaltmak için faiz oranlarının muhtemelen daha önce düşünülenden daha uzun süre yirmi yılın en yüksek seviyesinde kalması gerekeceğinin sinyalini verdi.

Altın yatırımcıları, İsrail güçlerinin Gazze’nin Refah şehrine girmesi ve İsrail ile Hamas arasında ateşkesin sağlanmasının zor olması sonrasında Orta Doğu’daki gerilimi izliyor. Gerginlikteki tırmanışın devam etmesi altının güvenli liman cazibesini artıracaktır.

Çin merkez bankası altın rezervlerini Nisan ayında art arda 18’inci ayda artırdı. Merkez bankalarından ve Çinli tüketicilerden gelen güçlü talep, altının bu yıl yüzde 12’lik yükselişine yardımcı oldu.

Altın yatırımcıları bugün yurt dışında İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararını ve ABD’de haftalık işsizlik başvurularının takip edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Altında denge arayışı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir