Bisiklet Şehir Sakarya’da Bisiklet Şenliği Bike Fest 15-26 Mayıs tarihleri ortasında

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

bisiklet sehir sakaryada bisiklet senligi bike fest 15 26 mayis tarihleri ortasinda 0 hJgZeyAk
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, dünya yıldızlarını ve bisiklet tutkunlarını Sakarya’nın kalbinde buluşturan bisiklet şenliğine mesken sahipliği yapmaya devam ediyor. T.C. Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun dayanaklarıyla 2018 yılından bu yana düzenlenen Sakarya Bike Fest, “Gelecek için Pedal Çevir” mottosu ile 15-26 Mayıs tarihleri ortasında düzenlenecek.  

2024 Sakarya Bike Fest kapsamında; dağ bisikletinde dünyanın en değerli yarışı MTB Dağ Bisikleti Eliminatör Dünya Kupası, 2024 MTB Cup, Sakarya MTB Night Cup ve Tour of Sakarya yol bisikleti yarışları ile Sakarya, büyük bir heyecana tanıklık edecek. 

Dünyanın gözü bisikletin kenti Sakarya’da olacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şehrin bu alanda bir kere daha dünya sahnesine çıkacağını söz ederek, “Sakarya’mız tüm özellikleriyle bisiklet sporuna uygun, doğasıyla ve tabiat güzellikleriyle eşsiz bir kenttir. Dağ maratonu, yol bisikleti ve BMX Dünya Kupası serilerine konut sahipliği yapmaktan memnunluk duyuyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, Avrupa’nın en donanımlı tesisinde tertiplere en düzgün formda konut sahipliği yapacağız. Dünyanın dört bir yanından şampiyon atletleri ağırlayacağımız şenliğimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Bu heyecanı birlikte yaşayalım” ifadelerini kullandı.

 

2024 Sakarya Bike Fest Açılış Seremonisi 15 Mayıs’ta

Sakarya’da, Büyükşehir Belediyesi’nin teşebbüsleriyle bir bisiklet merkezine dönüştürülen Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde her yıl olduğu üzere büyük bir coşku ile düzenlenecek olan şenlik, 15 Mayıs’ta Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde yapılacak açılış seremonisiyle başlayacak. 

TRT Spor Yıldız tarafından canlı yayınlanacak 2024 Sakarya Bike Fest için 15 Mayıs’ta Basın Toplantısı düzenlenecek. 

Sakarya’dan Karasu’ya 4 gün, 4 Etapta 513,4 km parkurda Tour Of Sakarya heyecanı

16 Mayıs’ta Prolog Yarışı ile Sakarya Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nden start alacak olan “Tour Of Sakarya” yol bisikleti yarışı büyük heyecana sahne olacak. Vatandaşların merakla beklediği ve 4 gün, 4 Etapta 513,4 km olarak gerçekleştirilecek yarış, Sakarya’dan Karasu’ya doğal hoşlukların içinden geçen görsel bir şölene dönüşecek. 

UCI 2.2 kategorisinde düzenlenecek yarışın parkuru şu formda olacak:

1. Etap 16 Mayıs Prolog Etabı / Sakarya-Sakarya 

2. Etap 17 Mayıs Sakarya-Akmeşe Camili–Bisiklet Vadisi

3. Etap 18 Mayıs Sakarya-Kaynarca

4. Etap 19 Mayıs Sakarya-Kaynarca-Karasu 

MTB Eliminator yarışlarında dünyanın en büyük yarışı Sakarya’nın kalbinde

2024 Sakarya Bike Fest Dağ bisikleti yarışı Sakarya MTB Cup 16 Mayıs’ta, gece yarışı ise 18 Mayıs’ta vadi içindeki parkurda koşulacak. 

En büyük tertip ise 26 Mayıs’ta koşulacak MTB Dağ Bisikleti Eliminatör (XCE) Dünya Kupası olacak. Nefes kesen rekabete sahne olacak MTB Dünya Kupası teknik maharetin üzerinde dayanıklılığı vurgulayan ve en uzun 24 saat müddette tamamlanan MTB Dağ Bisiketi Eliminatör Dünya Kupası ile Sakarya, dünya MTB yıldızlarına konut sahipliği yapacak. 2024 Sakarya Bike Fest, Dünya Kupası merasimi sonrası yapılacak kapanış seremonisi ile son bulacak. 

Sakarya Bike Fest Sponsorlar ve Destekçilerle Büyüyor

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın dayanaklarıyla Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Sakarya Bike Fest, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Turizm Geliştirme Ajansı’ndan (TGA) güç alıyor.

Bisiklet Dostu Şehir Sakarya…

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından “Bisiklet Dostu Şehir” unvanına layık görülen Sakarya’da bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütülüyor. Dünyanın en çağdaş tesislerinden olan Ayçiçeği Bisiklet Vadisi, UCI Dağ Bisikleti Eliminator Dünya Kupası, Dağ Bisikleti Maraton Serisi, MTB Cup, BMX Supercross Dünya Kupası üzere birçok memleketler arası yarışlara mesken sahipliği yapıyor. BMX ve dağ bisikleti üzere birçok parkurun bulunduğu tesiste, seyirci alanları ve toplumsal tesisler de yer alıyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bisiklet Şehir Sakarya’da Bisiklet Şenliği Bike Fest 15-26 Mayıs tarihleri ortasında

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir