1. Haberler
  2. Kültür Sanat
  3. Çocukların yarınları sanatla renklenecek

Çocukların yarınları sanatla renklenecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

cocuklarin yarinlari sanatla renklenecek 0 GaGzO7P3

Ege Üniversitesi öğrencilerinin sanatın gücünü çocukların yaratıcılığı ile birleştirdiği “Sanat Kapısı” isimli toplumsal sorumluluk projesi Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) bünyesinde hayata geçiriliyor.

EÜ Bağlantı Fakültesi Halkla İlgiler ve Tanıtım Kısmı öğretim üyesi Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier’in yürütücülüğünde gerçekleşen proje ile kısım öğrencileri; Zeynep Melis Akçin, Gamze Dudu Döner, Dicle Ataç ve Selin Vatan kendi alanlarındaki bilgi ve tecrübeleriyle çocuklara fotoğraf, heykel, tiyatro, fotoğrafçılık ve edebiyat üzere sanat kollarında etkinlikler düzenleyerek çocukların yaratıcılığına ve hünerlerine dokunmayı hedefliyorlar.

Projeyi anlatan Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier, “TEGV Eşrefpaşa Tahsil Ünitesinde gerçekleşen etkinliklerimiz 8 Haziran’a kadar her cumartesi devam edecek. 3 ve 4’üncü sınıflardan oluşan bir öğrenci kümesi ile sanatın bir araç olarak nasıl kullanılabileceği ve sanatın uygunlaştırıcı gücünü deneyimleme üzerine etkinlikler yapılacak. Bu etkinlikler ortasında kil atölyesi, kısa sinema çalışmaları, tiyatro canlandırma, fotoğraf eğitimleri, fotoğraf yorumlama ve fotoğraf üzere aktiviteler bulunuyor. Sanat etkinliklerinin yanı sıra, 3 boyutlu tasarım ve çizimler, karikatür tasarlama üzere tasarım ve maharet aktiviteleri de bulunuyor” dedi.

Doç. Dr. Bilgilier, “Bu proje ile gelecek jenerasyonda sanatın gücü kullanılarak irtibat, etraf, sürdürülebilirlik gayeleri üzere değerli mevzular hakkında farkındalık yaratmak ve hassaslığı artırmak, gençlerin yeteneklerini keşfetmek ve desteklemek, yaratıcı düşünme ve sorun çözme yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Çocukların yarınları sanatla renklenecek
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir