Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Muğla İl Su Kurulu Toplantısına katıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

mugla buyuksehir belediye baskani ahmet aras il tarim ve orman mudurlugu tarafindan duzenlenen mugla CQ5dph8U
Muğla Vilayet Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ‘İl Su Kurulu Toplantısı’ düzenlendi. Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen tertibin başkanlığını Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık yaptı. Toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın yanı sıra, Su İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaaslan, Etraf Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Vilayet Tarım ve Orman,  DSİ, MUSKİ, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Toplantıda  Muğla’nın su durumu, ziraî sulama, madencilik ve jeotermal faaliyetler, kuraklık ve taşkın idaresi üzere mevzular ele alındı. Bu mevzular hakkında ilgili kurumlar tarafından sunumlar yapılırken ortak çalışma ve su idaresi konusunda daha hassas olunması ile ilgili görüş alış verişi yapıldı.

Aras, Birlikte Çalışma Vurgusu Yaptı

Toplantıda konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, il genelinde en büyük sıkıntıların su kayıp kaçağının olduğunu vurgulayarak, bilhassa Bodrum’da ki içme suyu sorununun bir an evvel çözülmesi için gerekli projeleri hazırladıklarını ve ilgili kurumlardan da dayanak beklediklerini söyledi. Aras, “Bizim Vilayet genelinde en büyük sıkıntımız %35’leri bulan kayıp kaçak bahsidir. Bu nedenle önemli bir düzgünleştirme yapmak zorundayız. Kayıp kaçağın ortadan kaldırılması için her türlü yatırıma hazırız. Bununla ilgili Avrupa Kalkınma Bankası ile de görüştük. Gerekli krediyi bize sağlamaya hazırlar. Burada müsaade süreçlerinde sizlerden dayanak istiyoruz. Kasım ayından itibaren Bodrum’da ki CTP sınırların da değişimine başlıyoruz. Birinci olarak 13 kilometrelik bir alan var. Şayet rastgele bir Vilayetler Bankası yahut yurtdışı kaynağından yararlanamazsak bu çizgilerin değişimine kendi kaynaklarımızla başlayacağız. Arıtılmış suyun geri kullanımı ile ilgili de projelerimiz var. Denizden arıtma projelerimizde hazır. Bilhassa ÇED süreçleri ile ilgili müsaade süreçlerini hızlandırıp bizde süratlice bu projelerin imaline başlamak istiyoruz. Daima birlikte çalışıp Vilayetimizin su meselelerine tahlil üretmek istiyoruz” dedi.

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık toplantıda yapılacak sunumlar ve tartışılacak hususlar hakkında bilgi verdi. Akbıyık konuşmasında, dünyanın büyük bir içme ve sulama suyu krizine gerçek gittiğini vurgularken suyun tasarrufu ve şuurlu kullanılması konusunun çok büyük değer arz ettiğini söyledi.

Su idaresi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaaslan ise Muğla’nın su eksiklerini giderilmesi için hazırladıkları teklifleri paylaşarak kentin su durumu ile ilgili açıklamalar yaptı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Muğla İl Su Kurulu Toplantısına katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir