Türkiye’deki En Çok Merak Edilen Arabalar Karşı Karşıya: Togg mu, Tesla mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık bir aydır Tesla Model Y Performance ve Togg V2 Uzun Menzil modellerini kullanıyorum. İlk gözlemim, menzil açısından karşılaştırma yaparsak, her iki aracın da benzer menzil sunması ancak Tesla’da bulunan ısı pompası sayesinde ısıtıcı kullanımında daha fazla menzil elde edilmesi. Fiyat açısından bakıldığında ise Togg’un daha uygun bir seçenek olduğu gözlemleniyor.

Kullanım rahatlığı açısından, Togg’un daha yumuşak süspansiyonlu olması ve özellikle şehir içi ve kasisli yollarda daha konforlu bir sürüş sunması dikkat çekici. Togg’da yaşadığım yazılımsal sorunlar, sürekli güncellemelerle giderilmeye devam ediyor.

Ancak, eksiklikleri de yok değil. Örneğin, farların kapatılamaması, şerit takip sistemi ve adaptif hız sabitleyici gibi özelliklerin henüz gelmemiş olması ve mobil uygulama ile uzaktan erişimin olmaması gibi.

FB IMG 1711319384726 1 FB IMG 1711319382848

Tesla’da ise şehir içindeki konforun düşük olması, park asistanında sensör yerine kameraların kullanılması gibi sorunlar öne çıkıyor. Ayrıca, otopilotun istikrarsız çalışması ve navigasyon hataları gibi problemler de mevcut.

 

Öte yandan, geçmişte Mercedes C200 kullanan biri olarak yaşadığım sorunlar da hatırlanmaya değer. Kapı fitillerinin parçalanması, ateşleme sistemi ve enjektör arızaları gibi sorunlarla karşılaşmıştım.

Genel olarak gözlemlediğim kadarıyla, Togg donanım açısından stabil ancak yazılım sorunlarına sahipken, Tesla uzun süredir otomobil üretmesine rağmen yazılım ve donanım hatalarıyla karşılaşabiliyor. Mercedes ise köklü bir geçmişe sahip olmasına rağmen benzer sorunlarla karşılaşabiliyor.

Bu bağlamda, her aracın avantajları ve dezavantajları olduğu göz önünde bulundurularak tercih yapılması gerektiğini düşünüyorum.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’deki En Çok Merak Edilen Arabalar Karşı Karşıya: Togg mu, Tesla mı?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir