1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu’ndan turistlere İzmir daveti

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu’ndan turistlere İzmir daveti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

yunanistanin izmir baskonsolosundan turistlere izmir daveti 0 zO2vNHTK
İzmir’i çok sevdiğini belirten Alexandros Konstas, “Daha çok Yunan turist İzmir’i ziyaret etmeli” dedi.  Lider Dr. Cemil Tugay ise gelecek periyotta Türk-Yunan alakalarının güzelleşmesi, yakın dostlukların oluşması için çabalayacaklarını söyledi.

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas, İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay’ı makamında ziyaret etti. Lider Dr. Cemil Tugay gelecek periyotta Türk-Yunan alakalarının güzelleşmesi, yakın dostlukların oluşması için çalışacaklarını söyledi. Tugay, “Bugüne kadar aslında münasebetlerimizin, dostluklarımızın, ortak projelerimizin daha ileri seviyede olması gerekiyordu. Çok daha gelişmiş bir dostluğumuz olmalıydı. Burada aşmamız, yıkmamız gereken bir duvar var. Bu manisi olabildiğince küçültmek istiyorum. Kültürel ve coğrafik olarak çok yakınız. Yunanistan ile Ege Denizi’nin paklığı, ekosistemin korunması için birlikte çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

“Daha çok turist gelmeli”

Başkan Dr. Cemil Tugay’ı seçimleri kazandığı için tebrik eden Alexandros Konstas, “İzmir için çok uygun çalışmalar yapacağınıza inanıyorum. Yunanistan Başkonsolosluğu’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çok sıcak ilgileri var. Bu kentte kendimizi kabul edilmiş hissediyoruz. Emin olabilirsiniz ki bu bağları geliştirmek için her şeyi yapacağım” dedi.

İzmir ve Türkiye ile ilgileri geliştirmek istediklerini vurgulayan Alexandros Konstas, “Önünüzde uzun bir çalışma devri olacak. Birlikte hoş çalışmalar yapabiliriz. Tekliflerinize açığım. Kültürel alanda çok fazla iş birliği fırsatı var. İzmir’i çok seviyorum. Hem İzmir’e hem de bütün Türkiye kıyılarına Yunan turistin gelmesi çok kıymetli. İzmir tarihi ve kültürel açısından kıymetli imkanlar sunuyor. O nedenle daha çok turist ziyaret etmeli” sözlerini kullandı.

Ziyarette Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas, İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay’a, iki ülke ortasındaki dostluğun simgelemesi açısından güvercin figürü armağan etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu’ndan turistlere İzmir daveti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir