Etiket: Deprem

Gündem

Marmara’daki belediyeler afetten sonraki hayatı Nilüfer’de ele aldı

Marmara Belediyeler Birliği önderliğinde düzenlenen ‘Afetten Sonra Ömür Öğrenme Programı’na katılan Lider Şadi Özdemir, Bursa’nın sarsıntı gerçeğini unutmadıklarını tabir ederek çeşitli projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Eğitim

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Giriş Sınavı 26 Mayıs’ta, 41 vilayette yapılacak

Annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi imkanları yetersiz, yetenekli öğrencilere tam burslu, yatılı, kolej eğitimi fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2024 yılı Giriş Sınavı, 26 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de, Türkiye’nin 41 vilayetinde düzenlenecek. İmtihan için son müracaat tarihi ise 20 Mayıs 2024.

Kültür Sanat

Şiddetli Çocuk Tiyatrosu Yine Sarsıntı Bölgesindeki Çocuklarla Buluştu

20 yılı aşkın süredir 2.100’e yakın sahneleme ile Türkiye’nin dört bir yanında 1 milyondan fazla çocuğu tiyatroyla buluşturan Kuvvetli Çocuk Tiyatrosu, geçtiğimiz yıl Şubat ayında yaşanan ve tüm Türkiye’yi derinden sarsan sarsıntı felaketinin akabinde sarsıntı bölgesinde sahnelediği oyunlarla çocukların yanında olmaya devam ediyor.

Eğitim

Deprem Bölgesinden Ayrılan Öğretmenlere Geri Dönme Hakkı 

Millî Eğitim Bakanlığınca, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle yer değiştiren öğretmenlere önceki görev yerlerine geri dönüş hakkı verilecek.

Ekonomi

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı ile deprem bölgeleri için kredi anlaşması imzalandı

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile Türkiye arasında depremden etkilenen bölgelerin yeniden yapılandırılmasında kullanılmak üzere 60 milyar Japon yeni tutarında kredi anlaşması imzalandı.

Gündem

Jeoloji Şenliği’nin açılışını Lider Tugay yaptı İzmir sarsıntıya bilimin ışığında hazırlanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Jeoloji Şenliği -JEOFEST’24 Kültürpark’ta başladı.

Gündem

“Benim Kulübüm Yeşilay Tırı” 23 Nisan’da Malatya’daydı

Depremzedelere psikososyal takviye sağlamak gayesiyle Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Psikososyal Dayanak Hattı’nı hayata geçiren Yeşilay’ın bir öteki projesi “Benim Kulübüm Yeşilay Tırı”, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Malatya’da çocuklarla buluştu.

Eğitim

EY, sarsıntı bölgesindeki öğrencilerin kesintisiz eğitime erişimi için dayanaklarını sürdürüyor

Memleketler arası danışmanlık, kontrol ve vergi hizmetleri şirketi EY, geçtiğimiz yıl Şubat ayında yaşanan sarsıntılardan etkilenen bölgede eğitimin kesintisiz sağlanması, çocuklara ve gençlere yönelik eğitim fırsatlarının desteklenmesi ismine milletlerarası yardım kuruluşu olan Save the Children ile iş birliği yaptığını duyurdu.

Gündem

Fairy ve Migros, Besin Kurtarma Derneği Dayanağıyla 50 Bin Öğün Gıdayı Hatay’daki Depremzedelere Ulaştırdı

Yalnızca yüksek performanslı inovatif eserleri ile değil kurumsal vatandaşlık projeleriyle de hayata kıymet katmayı misyon edinen Fairy ile zelzele bölgesine kesintisiz bir halde dayanağını sürdüren Türkiye’nin öncü markası Migros, Ramazan ayında dayanışmanın sıcaklığını zelzele bölgesinde yaşatıyor.

Ekonomi

Sika Türkiye Genel Müdürü Turgay Özkun: “Güçlendirme uzmanlık gerektirir”

Sika Yapı Kimyasalları, bahsin uzmanları ile hazırladığı görüntüler ile zelzele konusunda kamuoyunu bilinçlendirmeye devam ediyor

Sağlık

Deprem Bölgesinde Hayat Normalleşmedi !

Türk Tabipleri Birliği (TTB), deprem bölgesi hakkında bir rapor yayımladı. Raporda barınma, güvenlik ve toplu ulaşımdaki eksikliklere dikkat çekildi.

Gündem

Amasya Devlet Hastanesi’nin Temel Atma Merasimi Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz Tarafından Gerçekleştirildi

Sıhhat Bakanlığı tarafından Amasya’da gerçekleştirilen, geniş altyapısıyla bu kentin yanı sıra Samsun, Çorum, Tokat üzere Orta Karadeniz’in öteki etraf vilayetlerine de hizmet verecek bir sıhhat üssü olarak planlanan 600 Yataklı Amasya Devlet Hastanesi’nin temel atma merasimi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın iştirakiyle gerçekleştirildi.

Sağlık

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Amasya Devlet Hastanesi’nin Temel Atma Merasimi’ne katılacak

Sıhhat Bakanlığı tarafından Amasya’da gerçekleştirilecek lakin geniş altyapısıyla bu kentin yanı sıra Samsun, Çorum, Tokat üzere etraf vilayetlere de hizmet verecek bir sıhhat üssü olarak planlanan 600 Yataklı Amasya Devlet Hastanesi’nin temel atma merasimi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın iştirakiyle yarın gerçekleştirilecek.

Gündem

Harran Üniversitesi’nde Geçen Yılki Afetlerde Hayatlarını Kaybedenlerin Anısına Manalı Bir Program Düzenlendi

Harran Üniversitesi Kurumsal Bağlantı Koordinatörlüğü ve Hoş Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Kısmı işbirliği ile Afet Farkındalık Aktifliği kapsamında ‘6 Şubat Sarsıntısı ve 15 Mart Sel Afeti’ programı düzenlendi.

Sağlık

Hekimlerden 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı, 14 Mart Tıp Bayramı mesajında deprem bölgesinden bahsetti. Dr. Fincancı, depremzedelerin bir çok sağlık sorunu ile kalakaldığını söyledi. 

Ekonomi

ING Türkiye ve Habitat Derneği’nin “İş Hayatına Turuncu Dayanak Projesi” müracaatları başladı

ING Türkiye ve Habitat Derneği iş birliği ile sarsıntının akabinde Kahramanmaraş’ın tekrar kalkınmasına dayanak olmak gayesiyle “İş Hayatına Turuncu Takviye Projesi” hayata geçiriliyor.

Gündem

Soyer: “Yurttaşımızın güvenliği her makamdan daha kıymetli”

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Zelzele ve Dirençli Kentler Konferansı’nda dirençli bir İzmir için yürütülen çalışmaları anlattı.

Gündem

Sika Yapı Kimyasalları, Zelzele Haftası’nda DEGÜDER ve Akademisyenler ile Bir Ortaya Geldi

Bahsin ehil isimleri ile Zelzele Haftası özelinde yürütülen proje kapsamında; Türkiye’de yapı stokunun zelzeleye uygun üretimi ve güçlendirilmesi ile ilgili görüşlerin yer aldığı görüntüler, mart ayı boyunca Sika’nın dijital mecralarında yayınlanacak. 

Gündem

Bursa’ya Osmangazi’den yeni nefes alanı

Osmangazi Belediyesi, sarsıntıya karşı sağlam konutları, geniş cadde ve kaldırımları, zemin+5 kat uygulamasıyla Türkiye’de kentsel dönüşüme örnek olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesini, Bursa’nın en büyük millet bahçesi ile taçlandırdı.

Gündem

Çorlu 59 AKE Afet Hazırlıklarını Sürdürüyor

Çorlu Belediye Lideri Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediyesi’nin afetlere hazırlık ve bilinçlendirme çalışmalarına dün olduğu üzere bugün ve yarın da tıpkı kararlılıkla devam edeceğini kelamlarına ekledi.

Ekonomi

EİB Export-Up dayanışma ruhunu Berlin’e taşıdı

Kahramanmaraş merkezli zelzelelerin büyük yıkıma yol açtığı 11 vilayette birinci günden beri bütün kaynaklarını bölgeye seferber eden Ege İhracatçı Birlikleri üç yıldır muvaffakiyetle yürüttüğü EİB Export-Up Mentorluk Programı ile afet bölgesindeki bayan girişimcilere yardım elini uzattı. 

Gündem

2024 DASK Sarsıntıya Güçlü Bina Tasarımı Müsabakası’nda final heyecanı başladı!

Bu yıl yedincisi düzenlenen DASK Zelzeleye Güçlü Bina Tasarımı Yarışması’nın final etabı Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin açılış konuşmalarıyla başladı. 

Kültür Sanat

Depremzedelerle dayanışma sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, 6 Şubat’taki sarsıntı felaketinden etkilenen Onur Polat’ın açtığı, geliri bölgeye yardım olarak gidecek çizgili sırtlan fotoğraf standını ziyaret etti.

Ekonomi

Sika Yapı Kimyasalları, Zelzele Haftası’nda DEGÜDER ve Akademisyenler ile Bir Ortaya Geldi

Bahsin uzman isimleri ile Zelzele Haftası özelinde yürütülen proje kapsamında; Türkiye’de yapı stokunun zelzeleye uygun üretimi ve güçlendirilmesi ile ilgili görüşlerin yer aldığı görüntüler, mart ayı boyunca Sika’nın dijital mecralarında yayınlanacak.