Akkuyu Nükleer Çalışanları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Etraf Paklığı Aktifliği Yaptılar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

akkuyu nukleer calisanlari 1 mayis emek ve dayanisma gununde etraf pakligi aktifligi yaptilar 0 fMEtKLsA
AKKUYU NÜKLEER A.Ş. çalışanları aileleriyle birlikte Kum Mahallesi tabiat müdafaa bölgesinde bir etraf paklığı aktifliği gerçekleştirdi. Yaklaşık 100 istekli 2 saat içinde neredeyse 1 ton çöp toplayarak bir buçuk kilometrelik kıyısı evsel atıklardan temizledi.  

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şirketimizin çalışanları çoğunlukla yakınlardaki Kum Mahallesi, Taşucu, Silifke’de yaşıyorlar. Çevresel faaliyetlerimize her vakit büyük bir heyecanla katılıyorlar. Nükleer santralin yapıldığı bölge bizim ortak evimizdir. Çevreye gösterdiğimiz itinayla, mahallî sakinlere ve tatilcilere de örnek oluyoruz. Onlar da etkin bir halde bu etkinliklere katılarak çevreyi tertipli tutmaya yardımcı oluyorlar. Bu, kültürlerarası irtibatın ve grup çalışmasının eşsiz bir örneğidir. Aktifliğe katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde yapılan aktiflik, bölgenin doğal etrafının ve biyolojik çeşitliliğinin korunmasının değerine dikkat çekmenin yanı sıra, Akkuyu NGS projesi çalışanları ve bölge halkı ortasında özel olarak korunan doğal alanlara karşı dikkatli bir tavır oluşturmak emeliyle düzenlendi. Aktiflikte toplanan tüm evsel atıklar Silifke Belediyesi çalışanları tarafından özel bir atık toplama alanına götürüldü.

Etkinlik, Caretta Caretta, yeşil deniz kaplumbağası ve Nil yumuşak kabuklu kaplumbağası üzere ender deniz kaplumbağalarının ömür alanı olan Kum Mahallesi kıyılarında yapıldı. AKKUYU NÜKLEER hala, Göksu Irmağı Deltası etraf muhafaza bölgesinde deniz kaplumbağalarının izlenmesi, korunması ve kurtarılmasına yönelik projelere de takviye olmaya devam ediyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Akkuyu Nükleer Çalışanları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Etraf Paklığı Aktifliği Yaptılar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir