Etiket: Bölge

Gündem

Şadi Özdemir: Tarım alanlarına çivi çaktırmayacağız

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, basın mensuplarıyla bir ortaya gelerek başkanlık misyonunda geçen süreci ve projelerini paylaştı. Kaçak yapılaşma konusunda net hal sergileyeceklerini tabir eden Lider Özdemir, “Tarım alanlarının talan edilmesine müsaade vermeyeceğiz” dedi.

Ekonomi

GCC Turizm Yetkilileri ATM 2024’te Bir Ortaya Gelirken, Turizmin Bu Yıl BAE GSYİH’sının %12’sini Oluşturması Öngörülüyor

6-9 Mayıs tarihleri ortasında DWTC’de gerçekleşen ATM 2024’te BAE, KSA, Umman ve Bahreyn bakanları, GCC turizminin sorunsuzlaştırılmasını ele aldı.

Sağlık

DSÖ: “Hemşireler Ağır İş Yükü, Düşük Ücret ile Karşı Karşıyadır”

Kahire, Mısır – Hemşireler ve ebeler, DSÖ Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki çoğu ülkede sağlık iş gücünün yarısından fazlasını oluşturuyor.

Sağlık

DSÖ: “Hemşireler Ağır İş Yükü, Düşük Ücret ile Karşı Karşıyadır”

Kahire, Mısır – Hemşireler ve ebeler, DSÖ Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki çoğu ülkede sağlık iş gücünün yarısından fazlasını oluşturuyor.

Ekonomi

Almanya’da Tesla fabrikasının genişletilmesine tepki

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın Almanya’nın başkenti Berlin yakınlarındaki Grünheide’de bulunan giga fabrikasının ormanlık alan kullanılarak genişletilmesi planına tepki gösteren grup, polis barikatını aşarak fabrika sahasına…

Gündem

İzmir’de Kırsal Bölge Planlama Dairesi Başkanlığı kuruluyor Lider Tugay: “İzmir’in köylerinde ıslahat yapacağız”

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, Kemalpaşalı sanayicilerle buluşarak problemleri ve talepleri dinledi.

Güncel

DSÖ Bölge Direktörü Dr Hanan Balkhy Pakistan’a ilk ziyaretini tamamladı

DSÖ’nün Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Dr. Hanan Balkhy, Pakistan’a yaptığı açılış ziyaretini tamamladı. Beş günlük kapsamlı misyon İslamabad, Peşaver ve

Gündem

MAPFRE Sigorta, Acenteleriyle Gerçekleştirdiği Bölge Sohbetleriyle Geleceğin Sigortacılık Vizyonunu Şekillendiriyor

MAPFRE Sigorta, Bursa, Ankara, İzmir ve Adana bölgelerinde yaklaşık 250’ye yakın acentenin iştirakiyle gerçekleştirdiği bölge sohbetleriyle hem ortak gayeleri belirledi hem de acentelerle olan yakın iş birliğini daha da güçlendirdi.

Gündem

“5Ü1K Konya Üniversiteleri Meslek Fuarı 24” KTO Karatay Üniversitesi mesken sahipliğinde, Konya Valiliği uyumunda birinci sefer gerçekleştiriliyor

Öğrenci ve mezunların iş hayatını yakından tanıyabilmeleri, kesime dair aktüel gelişmeleri direkt kesim temsilcilerinden öğrenebilmeleri, staj ve iş imkanlarını değerlendirebilmeleri için Konya’daki üniversiteler bir unsur imza attı.

Gündem

Sarma-Davutlar Barajı’nda gaye yılsonu

Ön yüz beton kaplama çalışmalarına başlanan Manisa Yunusemre Sarma-Davutlar Barajı şantiye alanını ziyaret eden DSİ 2. Bölge Müdürü Hüseyin Koray Bilgi, üreticilere sevindirici haberi verdi. Barajı 2024 sonunda bitirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Gündem

Esnaf Gönülal, “Büyükşehir, Bodrum’da Turizmin En Büyük Eksiklerinden Birini Çözüyor”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’da tamamlanan altyapı projeleri nedeniyle bozulan ve turizm nedeniyle ağır olarak kullanılan yollarda 38 kilometre sıcak asfalt çalışması yapıldı.

Gündem

Akkuyu Nükleer Çalışanları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Etraf Paklığı Aktifliği Yaptılar

AKKUYU NÜKLEER çalışanları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Kum Mahallesi Müdafaa Alanı’ndaki çöpleri topladı

Dünya

Aşılara Adil Erişimin Önemi

DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Dr. Hanan Balkhy, aşılara adil erişimin önemini vurguladı: “EPI, çocuklara aşıyla önlenebilir hastalıklar için DSÖ tarafından

Gündem

Geyve’de Altyapı ve Üst Yapı Uyum Toplantısı Gerçekleştirildi

Geyve’de altyapı çalışmaları ile üst yapı ve yol çalışmalarının koordineli olarak yapılması amacıyla Belediye Başkanı Selçuk Yıldız’ın başkanlığında uyum toplantısı gerçekleştirildi.

Gündem

Çeşme’de turizm dönemi öncesi altyapı atağı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaz aylarında nüfusu 1 milyonu aşan Çeşme’nin altyapısını turizm dönemine hazırlıyor. İlçede takımlar kanalizasyon çizgilerinde kapsamlı paklık çalışması yürütüyor. 6 grubun eş vakitli olarak alanda vazife aldığı çalışmalarla, bölgedeki taşkın riski ve koku oluşumunun önüne geçiliyor.

Ekonomi

Setur, tatil severlerin Ramazan Bayramı tercihlerini açıkladı

 Koç Topluluğu şirketlerinden Setur, Ramazan Bayramı tatil trendlerini paylaştı. Bayram tatilini seyahat ederek değerlendirenlerin yurt içi adresleri Akdeniz, Ege ve Kıbrıs kıyıları ile İstanbul’a yakın bölgeler olurken; yurt dışı tatillerde Avrupa ve Mısır en çok tercih edilen destinasyonlar olarak ön plana çıktı.

Gündem

Fairy ve Migros, Besin Kurtarma Derneği Dayanağıyla 50 Bin Öğün Gıdayı Hatay’daki Depremzedelere Ulaştırdı

Yalnızca yüksek performanslı inovatif eserleri ile değil kurumsal vatandaşlık projeleriyle de hayata kıymet katmayı misyon edinen Fairy ile zelzele bölgesine kesintisiz bir halde dayanağını sürdüren Türkiye’nin öncü markası Migros, Ramazan ayında dayanışmanın sıcaklığını zelzele bölgesinde yaşatıyor.

Ekonomi

UPS Türkiye’nin yeni ülke müdürü Tolga Biga oldu

UPS Türkiye, Orta Doğu ve Afrika (MEA) Genel Müdürü olarak görev alacak isim aşikâr oldu. Finans ve idare alanında tecrübeli Tolga Biga, bölgenin iş geliştirme ve stratejilerini yönlendirecek.

Ekonomi

HPE Türkiye, iş ortaklarıyla Bakü’de buluştu

HPE Türkiye, iş ortaklarıyla her yıl düzenlediği HPE Partner Kick Off aktifliğini bu yıl Azerbaycan’ın başşehri Bakü’de yaklaşık 350 kişinin iştirakiyle düzenledi.

Gündem

EÜ ile İŞKUR’dan nitelikli istihdama yönelik kıymetli iş birliği

Ege Üniversitesi ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ortasında “İŞKUR ile 7 Bölge 7 Üniversite Projesi” kapsamında “Meslekli Eğitim İş Birliği” protokolü imzalandı.

Gündem

Şadi Özdemir Küçük Sanayi Sitesi’nde esnafı dinledi

CHP Nilüfer Belediye Lider Adayı Şadi Özdemir, Beşevler Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi idaresini ve esnafı ziyaret ederek meseleleri dinledi. Özdemir, gereksinime nazaran mesleksel gelişime dikkat çekerek, bölgede yapılmak istenen meslek lisesi için gereken dayanağı vereceklerini söz etti. 

Ekonomi

Tüik: İşsizlik oranı %9,4 düzeyinde gerçekleşti

Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına nazaran; 15 ve daha üst yaştaki bireylerde işsiz sayısı 2023 yılında bir evvelki yıla nazaran 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 1,0 puan azalarak %9,4 düzeyinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde %7,7 iken bayanlarda %12,6 olarak iddia edildi.

Gündem

Konya Büyükşehir’den Yerköprü Havzasındaki Üreticiye Antep Fıstığı Dayanağı

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, kırsal kalkınmayı sağlamak ve çiftçilerin yaşadığı bölgede gelirlerini artırmak gayesiyle ziraî dayanaklara devam ettiklerini belirterek, “Bu kapsamda pilot bölge olarak belirlediğimiz Yerköprü Şelalesi havzasında daha evvel deneme hedefli zeytin ve kestane fidanları dağıtmıştık.

Gündem

Kocaeli’nin yeni çizgisi 41K birinci seferine başlıyor

Büyükşehir, ulaşıma nefes olacak yeni bir sınırı devreye alıyor. Çizgi 41K’yı kapsayan Körfez-Derince-İzmit-Kartepe çizgisi 15 Mart’ta (yarın) hizmete başlayacak