Bank of America, Yapay Zeka ‘Bebek Pazarı’nın Genişlediğini Belirtiyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bank of America’nın finansal analistlerine göre, GenAi teknolojisinin beklenenden daha hızlı benimsenmesinin yol açtığı ve “bebek balonu” olarak bilinen borsa artışı olgunlaşıyor.

Nvidia’nın (NVDA (NASDAQ:NVDA)) hisse fiyatı, merakla beklenen kazanç raporunun açıklanmasının ardından dün %16,4 oranında tırmandı. Yapay zeka çipleri üreten şirketin piyasa değeri şu anda yaklaşık 1,94 trilyon dolar.

Yapay zekayı çevreleyen olumlu duygulara rağmen, finans uzmanları bu yükseliş trendine aceleyle yatırım yapılmaması konusunda uyarıyor.

“Yükselen enflasyon ve daha yüksek nominal getiriler/reel faiz oranları, kazanımları sınırlayabilecek ya da tersine çevirebilecek faktörlerdir… önümüzdeki aylarda fiyatlarını artırmayı planlayan küçük işletmelerin sayısındaki artışa dikkat edin” dediler.

Haftalık sermaye hareketlerine bakıldığında, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki küçük sermayeli hisse senetleri 5,1 milyar dolar ile Haziran 2022’den bu yana en yüksek haftalık fon girişini kaydederek hisse senetleri ve tahvillere yönelik genel sermaye akışına öncülük etti.

Bank of America’nın EPFR Global’den aldığı verilere göre, 21 Şubat’ta sona eren haftada tahviller 15,2 milyar dolar ve hisse senetleri 15 milyar dolar çekerken, nakit 2,1 milyar dolar aldı.

Buna karşılık, altına yapılan yatırım 900 milyon dolar azaldı.

Hisse senetlerine yapılan sermaye girişi, ABD hisse senetlerine tahsis edilen 12,2 milyar dolar ile son sekiz haftanın en büyük girişini temsil etti. Öte yandan, tahvil piyasası üst üste dokuzuncu hafta sermaye girişi yaşadı. Değerli metaller ise üst üste dördüncü hafta sermaye çekişine sahne oldu.

Farklı bölgelere bakıldığında, gelişmekte olan piyasalar toplam 2,3 milyar dolar ile üst üste on ikinci hafta sermaye girişine sahne oldu. Japonya 800 milyon dolarla altıncı hafta sermaye girişine sahne olurken, Avrupa 800 milyon dolarla üst üste sekizinci hafta sermaye çekişiyle karşılaştı.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir finans editörü tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bank of America, Yapay Zeka ‘Bebek Pazarı’nın Genişlediğini Belirtiyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir