BOJ’un daha hızlı faiz artırma potansiyeli

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) nisan ayı faiz toplantısının özeti, yönetim kurulu üyelerinin zayıf yenin enflasyon üzerindeki etkisini yakından incelediklerini ve bunun sonucunda daha hızlı faiz artırımı potansiyeli gördüklerini ortaya çıkardı.

Perşembe günü yayınlanan 25-26 Nisan toplantısının özetine göre, dokuz kurul üyesinden biri, “Zayıflayan yen zemininde enflasyonun temel senaryodan yukarı doğru sapmaya devam etmesi halinde, para politikası normalleşmesinin hızının artması oldukça olası” dedi.

Bir diğer görüş ise yendeki değer kaybı ve yüksek petrol fiyatları nedeniyle “fiyatların baz senaryodan yukarı yönlü sapma riskine dikkat edilmesi gerektiği” yönünde oldu. Bir üye de BOJ’un fiyat görünümünün gerçekleşmesi halinde faiz artırımının finansal piyasaların şu anda beklediğinden daha erken gerçekleşme ihtimaline işaret etti.

Bu özet, BOJ Başkanı Kazuo Ueda’nın bu hafta zayıf yenin etkisine ilişkin tonunu değiştirerek faiz artırımına yol açabileceği ihtimaline güçlü bir şekilde işaret etmesinin ardından geldi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BOJ’un daha hızlı faiz artırma potansiyeli

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir