Büyükşehir’den resmi yazışma kuralları eğitimi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

buyuksehirden resmi yazisma kurallari egitimi 0
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, işçinin mesleksel gelişimini artırmaya yönelik kurum içi eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda “Resmi Yazışma Kuralları Eğitimi” ve “Etkili Yazışma Teknikleri Eğitimi” Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nca düzenlenen eğitim Prof. Dr. Niyazi Çiçek tarafından verildi. 

EĞİTİME İŞÇİDEN AĞIR İLGİ

Büyükşehir, hem hizmet kalitesini artırmak hem de işçinin mesleksel gelişimine katkı sağlamak maksadıyla düzenlediği eğitim seminerlerine devam ediyor. Bu kapsamda “Resmi Yazışma Kuralları” ve ”Etkili Yazışma Teknikleri” bahislerinde eğitim seminerleri gerçekleştirildi. Mesai saatleri içinde gerçekleştirilen eğitime işçi ağır iştirak gösterdi.

UYGULANACAK YOL VE ESASLAR

Resmi Yazışma Kuralları Eğitiminde, “Resmi Yazışmada Uygulanacak Yordam ve Temeller Hakkında Yönetmelik”, “Elektronik Doküman Yönetimi”, “Resmi Yazışma Ortamları”, “Nüsha Sayısı”, “Boyut ve Yazı Tipi” , “Başlık ve Logo, “Sayı, Tarih, Mevzu, Muhatap, İmza ve Tipleri, Yetki Dönemi, İmza Devri” üzere hususlar detaylı olarak ele alındı.

SAYGILI LİSAN KULLANMAK

Öğleden sonra gerçekleştirilen Tesirli Yazışma Teknikleri Eğitiminde ise,” Türkçe, Bürokrasi Lisanı, Kurumlarda Yazışma ve Raporlama”,  “Yazının Konusu ve Amacı”, “Yazışmalarda Anlatım Bozuklukları”, “İyi Anlatım Özellikleri”, “Saygılı Lisan Kullanmak”, “Orantılı Kısalık’ üzere Resmi Yazışma Eğitimini dayanaklar nitelikte içeriklere yer verildi. Eğitim sonrası iştirakçilere yönelik yapılan Eğitim Memnuniyet Anketinde ise yüzde 94,60 üzere yüksek bir oran elde edildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Büyükşehir’den resmi yazışma kuralları eğitimi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir