EÜ Konservatuvarı Ekin Dans Topluluğundan “Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı” gösterisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

eu konservatuvari ekin dans toplulugundan cumhuriyet kulturunun 100 yili gosterisi 0
EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Kısmı Lideri Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin’in yürüttüğü proje kapsamında yapılan şova İzmir Nazire Merzeci İlkokulu, İzmir Şehit Sabit Buyruk İlkokulu ve İzmir Şehit Hüseyin Çankaya Ortaokulu öğrencileri konuk oldu. 

“Geleceğe umut ile bakıyoruz”

Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin, “Her sene Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Kısmı Ekin Dans Topluluğu olarak çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında da, cumhuriyetin bize kattığı kültürel kazanımları bahis alan 72 dakikalık bir proje hazırladık. Projemizde, Türkiye’de cumhuriyetin kuruluşundan bu periyoda kadar olan kültürel değişim ve gelişmeleri anlatıyoruz. İktisat Kongresinde yapılan değişiklikler, Nazilli Basma Fabrikası’nın açılmasıyla birlikte toplumsal fabrika faaliyetlerinin ortaya çıkması, hem endüstriyel ihtilalleri hem de kültür ihtilallerini ve köy enstitülerinde yetiştirilen öğretmenlerimizi danslı anlatımla sunuyoruz. Şovun sonunda yer alan ‘Umut’ ve ‘Doğuş’ kısımlarıyla geleceğe nasıl baktığımıza dair ileti veriyoruz” dedi.

Ülkemizde cumhuriyet devrimleriyle birlikte elde edilen kazanımlar ve kültürel gelişmelerin Türkiye’nin birçok yöresinden halk oyunlarıyla aktarıldığı dans gösterisi öğrenciler tarafından merak ve ilgiyle izledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
EÜ Konservatuvarı Ekin Dans Topluluğundan “Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı” gösterisi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir