Kaspersky, INTERPOL için siber güvenlik eğitim serisi sunuyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

kaspersky interpol icin siber guvenlik egitim serisi sunuyor 0 eRJWce1p
Kaspersky’nin Küresel Araştırma ve Tahlil Grubu (GReAT) ve GERT uzmanları, kurum işçisine bilakis mühendislik ve olaylara müdahale hususlarında eğitim verdi.

INTERPOL vazifelileri, 2019 yılında Kaspersky ve INTERPOL arasında imzalanan iş birliği mutabakatının bir kesimi olarak Eylül – Aralık 2023 tarihleri arasında Tersine Mühendislik 101, Hedefli Makus Maksatlı Yazılım Bilakis Mühendisliği ve Windows Olay Müdahalesi eğitimleri aldı. GReAT ve GERT uzmanları tarafından yönetilen canlı soru-cevap oturumlarının eşlik ettiği çevrimiçi kurslar, pratik marifetleri geliştirmek için özel olarak oluşturulmuş inançlı bir çevrimiçi ortam olan Kaspersky’nin Sanal Laboratuvar eğitimini de içeriyordu.

INTERPOL vazifelileri ortasında en tanınan olan kurs, Amaçlı Makus Hedefli Yazılım Tersine Mühendislik kursu oldu. Bu kursun bir modülü olarak iştirakçiler gerçek hayattaki makûs gayeli yazılımların nasıl tahlil edileceğini, berbat maksatlı evrakların ve açıkların nasıl bilakis çevrileceğini ve bilakis mühendislik araçlarının gelişmiş özelliklerinde nasıl ustalaşacaklarını öğrendiler. “Tersine Mühendislik 101” kursu sırasında, çoğunlukla assembly ve Go lisanlarının temellerinin yanı sıra C++ lisanında yazılmış programların nasıl bilakis mühendislik yapılacağı ve kendi başlarına tam bir bulaşma zincirinin nasıl tahlil edileceği bahislerine odaklandılar.

Windows Olay Müdahale kursu, INTERPOL temsilcilerine bir olayın nasıl tespit edileceği ve olaya müdahale edileceği, kurbanların makinelerin nasıl tahlil edileceği ve Gelişmiş Kalıcı Tehditler (APT’ler) ile başka tehditler ortasında ayrım yapmak da dahil olmak üzere çeşitli akın tekniklerini nasıl anlayabileceklerini öğretti.

Kaspersky Kamu İlgileri Lider Yardımcısı Yuliya Shlychkova, şunları söyledi: “Siber cürümlerle uğraş kelam konusu olduğunda kamu ve özel dalın sinerji içinde çalışması, tehdit bilgileri ve bilgilerinin daima olarak paylaşılması kıymetlidir. Kaspersky, siber tehditlerle çabada ön saflarda yer alıyor ve global telemetrisi sayesinde yenilerini mümkün olan en kısa müddette öğrenerek bunlara karşılık vermek ve hafifletmek için süratlice yeni araçlar ve yaklaşımlar geliştiriyor. Biz bilgi paylaşımının ve iş birliğinin gücüne inanıyoruz. Siber tehditlerle ilgili araştırmalarımızı yayınlayarak, bilgileri paylaşarak ve eğitim oturumları düzenleyerek iş ortaklarımızla birlikte daha siber dirençli bir dünya yaratmayı hedefliyoruz.” 

INTERPOL Siber Kabahatler Direktörü Craig Jones, şunları ekledi: “Kaspersky ile eğitim programlarına katılmak, üye ülkelerimizin siber hataları soruşturma yeteneklerini değerli ölçüde geliştiren fırsatlar sunuyor. Verilen kapsamlı kurslar, kolluk kuvvetleri çalışanının siber tehditleri tahlil etmek ve azaltmak için gerekli maharetlerle donatılmasına yardımcı oluyor. Bu paydaşlık, kolluk kuvvetleri ile özel dal ortasındaki işbirliğinin kıymetini bir defa daha vurguluyor.”

Kaspersky araştırmacıları, 2019’dan bu yana INTERPOL kolluk kuvvetleri yetkililerine eğitim veriyor. Şirket bugüne dek INTERPOL için 10’dan fazla siber güvenlik eğitim aktifliği düzenledi ve bu eğitimlere 2024’te de devam edecek.

Kaspersky Uzman Eğitimi, çok sayıda kuruluş ve akademik kurum tarafından siber hatalarla uğraşta marifetlerini geliştirmek için kullanılıyor. Bu çevrimiçi eğitim programının başlangıcından bu yana, Kaspersky uzmanları dünya çapında 50 ülkeden 2 binden fazla uzmana eğitim verdi. 10 farklı eğitim kursu eşliğinde uzmanlıklarını paylaşan eğitmenler, ve her biri öğrencilerin tecrübe düzeyine nazaran ayrılan Bilakis Mühendislik, Tehdit Avcılığı, Olay Müdahalesi ve daha birçok mevzuda gelişmiş taktikler ve stratejiler hakkındaki görüşlerini paylaşıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kaspersky, INTERPOL için siber güvenlik eğitim serisi sunuyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir