Lider Altay: “Meram’ın Marka Kıymetini Daha da Yükseğe Çıkaracağız”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

lider altay meramin marka kiymetini daha da yuksege cikaracagiz 0 U9dv5XRa
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarihi yapıtların ihya edilmesi konusunda değerli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, tarihi hamamın onarımının yanında bölgede yaptıkları Çamlıbel düzenlemesi, Tavusbaba Camii güçlendirmesi, yeraltı otoparkı ve yeni projelerle Meram’ın marka pahasını daha da yükseğe çıkaracaklarını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Meram Köprüsünün yanındaki Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı’nın onarımını yaparak tarihi yapıtı tekrar ihya ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hamamın bir oyuncak müzesi olarak hizmet vereceğini anımsatarak, yapının onarımı konusunda çok titiz bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Başkan Altay, başta Dârülmülk Projesi olmak üzere, tarihi yapıtların ihya edilmesi konusunda hayata geçirdikleri projelerle Konya tarihinin ve kültürünün daha fazla hissedileceğini söz ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“600 yıl evvel Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından yapılan, Konyalıların ‘Meram Hamamı’ diye bildiği Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı’nda onarım çalışması gerçekleştirerek, tekrar kentimizin hizmetine sunacak olmaktan büyük bir memnunluk duyuyoruz. En ince detayına kadar titizlikle yürüttüğümüz çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Onarımın akabinde oyuncak müzesi olarak kullanılacak yapı, ailelerin çocuklarıyla birlikte her daim ziyaret edebileceği yeni bir yer olacak. Böylelikle Meram’ımız çok değerli bir hizmet daha kazanacak. Projesinden imaline kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Aynı bölgede Çamlıbel Etraf Düzenlemesi çalışması, tarihi Tavusbaba Camii’nin güçlendirilmesi ve bin araçlık yeraltı katlı otoparkı da yaptıklarını hatırlatan Lider Altay, bölgede yapacakları yeni çalışmalarla Meram’ın marka kıymetini daha da yükseğe çıkaracaklarını tabir etti.

KARAMANOĞLU MEHMET BEY HAMAMI

Halk ortasında Meram Hamamı olarak da bilinen Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı, 1424 yılında Karamanoğulları Beyliği devrinde inşa edildi. Konya Büyükşehir Belediyesi, vakit içinde deforme olan, 652 metrekarelik alana sahip olan ve toplam 16 yerden oluşan bu tarihi yapıyı tekrar restore ederek Oyuncak Müzesi olarak projelendirdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Lider Altay: “Meram’ın Marka Kıymetini Daha da Yükseğe Çıkaracağız”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir