BBVA’dan dev satın alma için agresif hamle

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BBVA, gerçekleşmesi halinde Avrupa bankacılığının dev satın almalarından biri olacak Sabadell’in devralınması için yeni bir hamle yaptı.

BBVA daha önceki bir teklifin Sabadell yönetim kurulu tarafından reddedilmesinden birkaç gün sonra yeni bir agresif teklif hazırladı.

BBVA’dan yapılan açıklamada, Sabadell için tamamen hisse karşılığı bir alım teklifi yapıldı. Geçen hafta her 4.83 Sabadell hissesi için yeni ihraç edilen bir BBVA hissesi şeklinde bir teklif önerilmişti. Bu teklif Sabadell’in değerlemesinin 12 milyar euro olduğuna işaret etmişti.

Sabadell’in yönetim kurulu 6 Mayıs’ta önceki teklifi “Banco Sabadell’in potansiyelini ve bağımsız büyüme beklentilerini önemli ölçüde küçümsüyor” diyerek reddetmişti.

BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Torres, Sabadell Yönetim Kurulu Başkanı Josep Oliu’ya gönderdiği kamuoyuna açık mektupta teklifin iyileştiremeyeceğini belirtmişti.

Son teklif BBVA’nın Sabadell’i ikinci kez satın alma girişimi oldu.

İki banka 2020’nin sonlarında birleşme konusunda kısa süreli görüşmeler yapmış, ancak görüşmeler fiyat konusunda tıkanmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BBVA’dan dev satın alma için agresif hamle

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir