Ege Üniversitesinde “8 Mart Dünya Bayanlar Günü” bir dizi aktiflikle kutlanacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ege universitesinde 8 mart dunya bayanlar gunu bir dizi aktiflikle kutlanacak 0 8v7qNFN7
Ege Üniversitesinde (EÜ) 8 Mart Dünya Bayanlar Günü münasebetiyle bir dizi aktiflik düzenlenecek. Türkiye’nin esaslı akademik ünitelerini bünyesinde bulunduran Ege Üniversitesi, bir yandan eğitim, öğretim ve araştırma geliştirme faaliyetlerini yürütürken bir yandan da bilgi ve birikimini toplumla buluşturmaya devam ediyor.

Ege Üniversitesi Bayan Problemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKAM), EÜ Etnografya Müzesi ve EÜ Sıhhat Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın (SKSBD) iş birliğinde düzenlenecek olan “8 Mart Haftası Etkinlikleri” 6-8 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek. Etkinlikler, Küratörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Dilek Maktal Canko’nun üstlendiği “Görünenin Ötesinde” 8 Mart Karma standıyla başlayacak. Karma Stant, 6 Mart 2024 tarihinde saat 17.30’da Etnografya Müzesi’nde sanatseverler ile buluşacak.

Dünya Bayanlar Günü Haftası kapsamında düzenlenecek olan aktifler dizisi, “Müze Söyleşileri Sanat Paneli” ile devam edecek. EÜ Etnografya Müzesi’nde gerçekleştirilecek olan panel, 7 Mart 2024 tarihinde saat 14:30’da başlayacak. Sanat Paneli kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi Hoş Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gonca Karavar, “Halı Sanat Geleneği-Gelişimi ve Günümüzdeki Durumu”, Çini Sanatkarı Ebru Camkıran, “Geleneğin İçinde Çini” ve Tezhip Sanatkarı Ayşegül Devecier “Geçmişten Günümüze Tezhip Sanatı” isimli söyleşi gerçekleştirecek.

Dünya Bayanlar Günü Haftası kapsamında düzenlenecek etkinlikler, “Özel İhtiyaçlı Çocuk Anneleri Sempozyumu” ile son bulacak. EÜ Edebiyat Fakültesi Nuri Alım Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan “Özel İhtiyaçlı Çocuk Anneleri Sempozyumu” 8 Mart 2024 tarihinde saat 09.30’da iştirakçilerle buluşacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ege Üniversitesinde “8 Mart Dünya Bayanlar Günü” bir dizi aktiflikle kutlanacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir