İngiltere Merkez Bankası faizi sabit tuttu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika faizini yüzde 5,25’te sabit bırakarak değişikliğe gitmedi.
Merkez bankasının, Mayıs ayındaki para politikası tartışmalarının ardından gösterge faiz oranını üst üste altıncı kez yüzde 5,25’te (2008’den bu yana en yüksek seviye) sabit tutması bekleniyordu.

Bankanın faiz oranının Ağustos ayından itibaren 2024 yılı sonuna kadar art arda faiz indirimi yaparak yüzde 4,5’e düşürüleceği tahmin ediyor.

BoE Başkan Yardımcısı Dave Ramsden ve üye Swati Dhingra faiz oranının mevcut yüzde 5,25 seviyesinden düşürülmesi çağrısında bulundu. Para Politikası Kurulu’nun diğer yedi üyesi ise enflasyonun düşeceğine dair daha fazla kanıta ihtiyaç duyduklarını söyleyerek değişiklik yapılmamasını tercih etti.

Bu, Birleşik Krallık merkez bankasının, 2022’nin sonlarında kırk yılın en yüksek seviyesine ulaşan ücret ve fiyat baskılarını bastırmayı hedefleyerek, gösterge borç verme faiz oranını kısıtlayıcı olarak tanımladığı bölgede sıkı bir şekilde bıraktığı altıncı toplantıydı.

BoE yetkilileri, yüzde 11’in üzerinde zirve yapan enflasyonun, düşük enerji faturaları nedeniyle ikinci çeyrekte yüzde 2 hedefine gerileyeceğini ve daha sonra yılın ilerleyen dönemlerinde daha önce tahmin edilenden daha yumuşak bir şekilde artacağını tahmin ediyor.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, “Enflasyonla ilgili cesaret verici haberler aldık ve önümüzdeki birkaç ay içinde enflasyonun yüzde 2 hedefimize yaklaşacağını düşünüyoruz. Faiz oranlarını düşürmeden önce enflasyonun düşük kalacağına dair daha fazla kanıt görmemiz gerekiyor. İşlerin doğru yönde ilerlediği konusunda iyimseriz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
vir_sl_
Virüslü
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İngiltere Merkez Bankası faizi sabit tuttu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir